Make your own free website on Tripod.com


Alsem

Alsem är en bitter-smakande stamliknande planta med grön-gråa löv och små gula blomer.

Alsem används som en drog mot reumatism, gikt och bandmask. Det är därför den har fått sitt engelska namn: 'Wormwood'.

Den har psychoaktiva och medicinska egenskaper. 1972 uppfann en fransk läkare Absint, meningen var att detta skulle vara ett läkemedel, men den blev älskad och drucken av folket.

Massor av kända målare blev påverkade i sitt måleri när de drack Absint under sitt arbete. Först var drycken kallad 'the green fairy'. Senare fick drycken namn som 'the plague' of 'the queen of poisons'. 1915 förbjöds produktionen an Absint.

 

Funktion & Verkan

Alsem är en stimulant som påverkar psyket. Effekten av Alsem är narkotisk, lätt bedövande och ger ett rofyllt och avkopplande rus. I kombination med alkohol eller i större doser kan hallucinationer förekomma.

Alsem är lämplig att brygga som Te, detta Te har en positiv effekt under förkylnings perioder.

I små doser är Alsem ett möjligt botemedel mot förkylning, reumatism och bandmask. Alsem ökar även vid mindre doser aptiten.

Dosering

Du kan röka Alsem men det är att rekommendera att använda cigarett filter, så du inte får den bittra smaken i munnen eller på läpparna.

Ett vanligt sätt, är att använda Alsem som Te. Dränk en tesked ört i en kopp varmt vatten (inte kokande). Teet har en bitter smak, och det kan du inte göra något åt. Du kan mixa i lite pepparmintlöv dör att neutralisera bitterheten något. Du kan inte kombinera sött och bittert, så häll inte i socker (smaken blir sämre).

Så här gör du Absint: blötlägg 40 gram av Alsem i en halv liter av en stark dryck, ( t.e.x. Pernod). Efter blötläggningen är drycken redo att intagas. Prova först ett litet glas, för att hitta rätt dos. Se även Varning/Biverkningar.

 

Alsem, Mald Ört, 100 gram KÖP


Varning / Biverkningar

Alsem är giftig. Långt och intensivt användande av denna, kan leda till beroende, kroppslig och psykisk förfall och leda till nervositet, rastlöshet och krämpor.

Höga doser kan leda till huvudvärk, yrsel. Högre doser kan aktivera psykoser och ha en paralyserande effekt. Förgiftningen av överdoser kan även leda till att man drabbas av medvetslöshet, koma i värsta fall döden.

När du gjort Absint, pröva först ett litet glas och vänta i en timme för att känna effekten. Prova igen vid ett annat tillfälle. Det är bättre du tar en för liten dos utan effekt än en för stor dos å att du blir dålig.

Det är inte lämpligt att köra bil under tiden man är under ruset av Alsem.

Mer information om Absinthe hittar du här.

HEM

lrimport2000@yahoo.com

Ladda hem vår katalog