Make your own free website on Tripod.com

Betelnut

Betelnut är frö av betel palmen. Detta träd kan växa sig, 75 fot högt och har löv som är 3 fot stora.

Betelnut har tuggats med bränd lime och ibland med andra örter. Det finns milioner Asiater som dagligen njuter av Betelnut, lika ofta som vi i europa dricker kaffe.

Det är en av världens mest populära planta. Löven konverteras till papper för att användas som papper för att rulla tobak eller örtmix.

Regelbundet bruk av Betelnut fläckar mun och tänder djupröd. Asiatiska betel tuggare är ganska stolta över dessa fläckar.

 

Funktion & Verkan
Betelnut är en stimulator. Den verksamma substansen, Arecoline, har en stimulerande effekt på det centrala nervsystemet, den ökar tankeförmågan och inlärningsförmågan, den ökar andningen, ökar humöret reducerar arbetsbördan på hjärtat. Den ger ett euforiskt rus och har afrodisiakiska effekter.

Tuggandet av betel ger en uppigande / glädjefylld avkoppling och en trevlig känsla i munnen som "strålar" upp till hjärnan. Tiden känns som den "flyger iväg".

Dosering
Du kan ta en tesked pulvriserad betelnut med vatten eller blanda med kaffe. Du får bäst effekt genom att blanda med kalk och tugga den ett tag. Saliv och kalk gör det lättare att absorbera ur den effektiva substansen. Den verksamma substansen är absorberad via munnen till blodet. För smakens skull kan man äta en bit citron, eller strö pulveriserad betel med citronjuice.

Tips: Du kan kombinera Betelnut med Kava kava och colanut.


Betelnut, pulver, 100 gram KÖP


Varning / Biverkningar

Ständigt tuggande av betelnut är dåligt för tänderna. Höga doser kan orsaka diareer och yrsel. Vid regelbundet användande kan det vara lätt beroende framkallande.

Var försiktig när du använder betel nut pulver. Överdosering kan vara dödligt. Använd aldrig mer än 3 gram per gång och 6 gram åer day. Filtrera det genom ett kaffefilter.

Information about Betelnut -  Här finner du mer information om betelnut.

HEM

lrimport2000@yahoo.com

Ladda hem vår katalog