Make your own free website on Tripod.com


Damiana


Damiana ört är torkade löv av en buske som växer i den tropiska arean av Amerika.

Azteken nyttjade denna mot impotens. Maya's använde den som en lyxvara och Indianerna i Syd-Amerika drack den som ett hälso Te.

Örten med många kvaliteér. Damiana mycket populär p.g.a. av de psykoaktiva effekter den ger. Man kan likna ruset med det som marijuana ger.

 

Funktion & Verkan

Damiana är en sexuell stimulant, den stimulerar blod cirkulationen och metabolismen. Den innehåller element som direkt stimulerar nerver och genitalierna.

Damiana verkar avslappnande, ger ett milt marijuana-liknande rus och är något afrodisiasiskt. Effekten håller i sig i ca: 1 timme. vid reguljärt bruk kommer effekten att vara längre och starkare.

Om man använder det reguljärt, kommer Damiana att öka potensen, hjålpa till att reglera hormonerna.

Damiana är en muskel-avslappnare. Den är medicinskt använd för övertrötthet, nervösa problem, utmattning, hormonella problem and blodträngning.

Dosering

För att göra Te av Damiana ört, tar du 10 till 15 gram och mixar detta med 1 liter vatten. Låt det koka sakta i 5 minuter, kyl av det, sila det och drick några koppar.

Du kan också röka det i pipa för att förstärka effekten.  Du kan ochså ta en full tesked Damiana med en del vatten.

En trevlig mix att röka är: 10 gram Damiana, 10 gram Skullcap , 10 gram Catmint och en del mint löv. Gör det inte för smuligt, rök det utan tobak i en (vatten) pipa eller i ett stort cigarett papper.

Gör Damiana-liqör, mixa 30 gram ört med en halv liter Vodka och låt det dra i 5 dagar. Sila detta och låt löven,genomdränkta av spriten, dra i 125 ml vatten i ytterligare 5 dagar. Sila ur vätskan och filtrera det. Hetta upp vatten-extraktet till kokpunkten och mixa det med en halv kopp honung. Häll alkohol extraktet och vatten extraktet tillsamans i en flaska och låt det stå i en månad. Mixen sjunker ner till botten och vätskan blir klarare. Häll över vätskan i en ren flaska. För det bästa resultatet ta 1-2 glas på kvällen en timme innan samlag.

 

 Damiana, Mald Ört, 100 gram KÖP


Varning / Biverkningar

Det är inte fastställt, men det finns en möjlighet att ett intensivt bruk och stora doser kan resultera i leverskador. Det är inte till att rekommendera större mängder än 1 kopp per dag eller större doser över en längre tid.

 

 Erowid about Damiana. Mer information hittar du här.

HEM

lrimport2000@yahoo.com

Ladda hem vår katalog